Meteen naar de inhoud

Educatie

Naast een rust- en bezinningsplek is het Clemenspark ook een plek zijn waar men vrij kennis kan nemen van de natuur, de cultuur en historie van deze plek. Een van de speerpunten van het Clemenspark is educatie.

Recreatief
Door rondleidingen en workshops kunnen bezoekers ge├»nformeerd worden over de fruitboomgaard, het onderhoud, het gebruik van de oogst en het gebruik van de moestuin. 

Scholen
In de tuin vinden ook de workshops ecoleren plaats voor basisschoolleerlingen op de woensdagmiddag. Ecoleren is een eigenwijze vorm van cultuur-, natuur- en milieueducatie. In deze workshops volgen we de seizoenen op de voet en leren jongeren zorg te dragen voor hun omgeving.

Samenwerking basisscholen
Daarnaast zoeken we de samenwerking met de basisscholen in de buurt om naast het lesprogramma jongeren voor te bereiden om een volwaardige en verantwoorde plek in de samenleving in te nemen. De jongeren ervaren en worden zich bewust van het afvalprobleem, de opwarming van de aarde, het energievraagstuk en de verschraling in biodiversiteit en ze kunnen passende keuzes maken.