Meteen naar de inhoud

Adopteer een boom

Op het Clemenspark kunnen personen en instellingen een boom adopteren. De boom is dan een onderdeel van een Levensbongerd.
Het Clemenspark is een omgeving dat veel momenten heeft beleefd met de families die er woonden, zet de traditie voort door het park open te stellen om nieuwe momenten te koesteren en te vieren en draag bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van het Clemenspark: unieke natuur op de meest spirituele plek van Nederland. 

Symbool voor bijzondere gebeurtenissen

Van oudsher plantte de mens al bomen bij bijzondere gebeurtenissen. De boom is wereldwijd een zinnebeeld voor de verbinding tussen het onvergankelijke en het vergankelijke. Een symbool van voortzetting van het leven in een andere vorm via de zaden uit de vruchten. Een Levensbongerd, een boomgaard vol levende herinneringen, symboliseert de verschillende fases in ons leven en kan overgedragen worden naar een volgende generatie.

In de Levensbongerd kunt u wandelen, elkaar ontmoeten en stilstaan bij bijzondere herinneringen. Wij beloven op duurzame wijze het landschap te beheren en te behouden.

Hoe verloopt de adoptie van een boom?

Als u een keuze heeft gemaakt en het aanmeldformulier heeft ingevuld zullen wij een boom aan u toewijzen. Wij willen met de toewijzing van de bomen aan de linkerzijde van de bomenrij beginnen. Dit zal geschieden op volgorde van binnenkomst aanmeldingsformulier.
Vervolgens ontvangt u een kaart met de locatie van de boom.
Na oplevering van het park plaatsen wij binnen een maand een houten paaltje bij de boom met daarop een bordje met uw tekst (maximaal 25 tekens).

We bespreken de mogelijkheden die er zijn om van de onthulling een bijzonder moment te maken. Een toast bij de boom in het Clemenspark is een mogelijkheid.


Wat ontvangt u als adoptant van de boom?

  • Boompaal, boomband en boombeschermer;
  • Certificaat; 
  • Factuur voor de adoptie van de boom;
  • Gedenkplaquette met paal; 
  • Beheer en onderhoud voor 10 jaar; 
  • Communicatie middels nieuwsbrieven; 


Overige info:

Bent u geïnteresseerd?

Vul dan het volgende formulier in verzend dit naar: info@clemenspark.nl
Als wij het formulier in goede orde hebben ontvangen zullen wij u de factuur van de adoptiekosten sturen. 
Na betaling ontvangt u per e-mail het adoptiecertificaat.